Ieks Bridal

Ieks Bridal, gelegen in het prachtige Amsterdam, is een designer waar je vanaf scratch je eigen jurk kan laten ontwerpen! Oh Yes ma´am. Alles wordt volledig naar je wens gemaakt. Ieks Bridal waar alles mag, niets moet en de mogelijkheden oneindig zijn!  Let´s find out more!

Ieks Bridal .png

 

Het gezicht achter Ieks Bridal is Marieke. Een spring in het veld meestal vergezegeld van een bloem in het haar. Marieke is een dame die perfect aanvoelt waar de bruid naar op zoek is aangevuld met haar mode ervaring zijn je wensen en je jurk in uitstekende handen.

Waar is de naam Ieks eigenlijk van afkomstig?
De naam Iek is ontstaan door mijn broertje. Toen hij klein was kon hij de naam Marieke nog niet uitspreken, noemde hij mij altijd Iek. Die naam is bijgebleven en zo is het verder gegroeid naar Ieks Bridal.

Marieke .jpg

Hoe is Ieks Bridal ontstaan?
3 jaar geleden ging mijn nichtje Brenda trouwen. We gingen samen op zoek naar de jurk voor Brenda. Ze had een droomjurk in haar hoofd en al snel kwamen we de jurk in een winkel tegen. Super excited dat ze haar jurk had gevonden gingen we passen. Met een beetje teleurstelling stelden we vast dat de pasvorm niet echt geweldig was. Al grappend zei ik dat ik haar jurk kon maken met alles wat ze zocht in haar jurk en zo geschiedde! Marieke ontwerpte de jurk voor haar nichtje Brenda en vandaar uit is Ieks Bridal ontstaan!

Hoe werkt het creatieve proces?
Met je moodboard of pinterest in de aanslag ga je langs voor je eerste afspraak. In de winkel hangen verschillende jurken en een ruime collectie met passtukken. Naar hartelust passen en erachter komen waar je echt blij van wordt is waar het de eerste afspraak omgaat. Uit de verschillende stalenboeken mag je de stoffen en kleuren kiezen waaruit je je jurk wilt. En er zijn heel wat stalenboeken waar je uit kan kiezen. Als het duidelijk is wat je wilt en alle maten zijn opgenomen gaat Marieke voor je aan de slag!
Tijdens de tweede passessie krijg je je jurk te zien in een proefstof. Hoe excited is het om je wensen en droombeeld helemaal tot leven te zien komen! Je kan nog steeds alles aanpassen en veranderen tot je jurk helemaal perfect is. Als alles op punt is gesteld en jij tevreden bent met je jurk, wordt de jurk in de deoor jouw gekozen stof gemaakt.
Passessie nummero 3 is volgens mij de meest exciting one! Je jurk in de door jouw gekozen stof, helemaal hoe jij je jurk voor ogen zag! De laatste finishing touches worden aangebracht en je jurk word helemaal gefinaliseerd
Tijdens de laatste sessie mag je je jurk eindelijk mee naar huis nemen!

De stijl van Ieks Bridal?
De stijl kan je het best om schrijven als bohemian met een hint of vintage. Maar ook romantische en lekker stoer.

De voordelen van je trouwjurk van scratch te laten ontwerpen?
De jurk wordt helemaal op jouw eigen smaak gemaakt. Niemand die zegt wat moet, maar je kan gewoon lekker zelf je goesting doen!
Je kan verschillende elementen van verschillenden jurken in een jurk laten verwerken en je bent vrij om zoveel aanpassingen door te voeren als je zelf wil. En de pasvorm gaat nog nooit zo perfect geweest zijn.

Isis Sturtewagen Fotografie