Het trouwbudget

IMG_2888.jpg

Naast dat het plannen van jullie huwelijk een van de spannendste periodes hoort te zijn, moeten er ook vaak moeilijke beslissingen genomen worden. Er komt heel veel op jullie af. Ook heel wat cijfers en die kunnen soms nogal een domper op de feestvreugde zetten. Familieleden willen graag mee betalen, maar door alle meningen zijn jullie de weg een beetje kwijt aan het raken.

No worries in deze blog komen er enkele tips om al dansend door jullie budget te gaan!

Familie die mee gaan betalen, willen uiteraard ook hun mening inbrengen. Soms kan dat voor de nodige discussies en ruzies zorgen. Het verdelen van bepaalde onderdelen of diensten kan hierbij helpen. Stel bijvoorbeeld voor dat de locatie wordt betaald door de ene partij en de ceremonie door een andere partij. Zo heeft iedereen het gevoel dat ze op een belangrijke manier bijdrage aan jullie mooiste dag en blijven jullie alsnog in control.

Als jullie aan de slag gaan met het budget, voorzie dan ook altijd een budget voor onvoorziene kosten. Neem hiervoor best een percentage van je totale budget. Gemiddeld ligt dit tussen 10 - 20 %, dit is afhankelijk van het voorziene budget. Als er dan een onvoorziene kost komt hebben jullie er al een budget voor. Komt die kost er niet, hebben jullie een budget over om aan een belangrijke service of om wat leuks te doen.

Neem elke aankoop die jullie maken voor jullie big day op in het budget. Ook al gaat het maar ook een heel klein bedrag. Vele kleintjes maken een grote! Zo krijgen jullie ook een totaal beeld van wat er al is gebruikt van budget.

Neem ook regelmatig de tijd om eens door het budget te gaan. En werk de budgetlijst ook regelmatig bij. Zo is jullie budget altijd up to date en overzichtelijk.

Hou alle offertes en facturen netjes bij in een mapje of maak een mapje in je mailbox. Zorg dat je de offertes bevestigd en verwerk ze ook zo snel mogelijk in het budget. Zo blijft het overzichtelijk en duidelijk hoeveel budget al is uitgegeven. Keep an eye on de vervaldatums en betaaltermijnen van de offertes en facturen!

Werk met een aparte rekening voor jullie weddingbudget. En spaarrekening is ook een optie. Why? Zo kunnen jullie ook alle betalingen bijhouden en is het telkens duidelijk hoeveel er van het budget is uitgegeven. Op deze manier voorkom je ook dat er geld van het weddingbudget wordt gebruikt voor andere uitgaven en rekeningen wordt gebruikt.