Cheffi´s Pastries

Isis Sturtewagen Photography

Isis Sturtewagen Photography

 

Pretty looking and sweet tasting cakes! En liefst heel veel, maar echt heel veel! En die kunnen we vinden bij Cheffi´s pastries. In alle vormen, kleuren en vooral alle smaken kunnen jullie soon to be weds, jullie droomtaart laten maken. En let me tell you, deze topchick weet van aanpakken. Hoe, why en wie het creative brein is? Let´s find out!

 

Wie is de lady achter de Cheffi´s Pastries?
De lady is Inès Cheffi. Jarig in juni, getrouwd met een lieve leerkracht en moeder van twee prachtige energieke jongens. Ik ben opgegroeid in Tunesië en op mijn 14de naar Nederland terugekomen met mijn familie. Daar heb ik de smaak gekregen voor vers voedsel, kruiden en wat eten kan betekenen.

Hoe is Cheffi Pastries ontstaan?
Uit een passie. Ik vond altijd al eten fascinerend. Combinaties maken van geuren, kleuren en texturen is oneindig. Ik ontdekte ook al vroeg gebak en koekjes. Oké waarschijnlijk ontdekte mijn maag die eerder dan mijn handen maar het zaadje was geplant. Ik ben altijd een creatief persoon geweest. Ik hou van schilderen, knutselen en alles eigenlijk wat je met je handen kan doen. Ik ben altijd benieuwd of ik het ook zou kunnen en dus probeer ik het uit. Zodoende is het bakken ontstaan. Vele complimenten, baksels en aanmoedigingen later, waagde ik de sprong om een eigen bedrijf te starten in iets wat ik super vind om te doen.

Steeds meer bruidsparen kiezen voor een vegatarische of vegan optie, merk je dit ook bij jou? En daar zijn ook best wel wat vooroordelen dat het dan anders smaakt en toch anders is dan een non-vegan cake? Hoe zit het met die vooroordelen?
Ik merk het wel dat steeds meer mensen ontdekken dat ze intolerantie opbouwen voor bepaalde ingrediënten. En laten we eerlijk zijn, niemand wil ongemak voelen tijdens de grote dag. Dus pas ik graag de receptuur aan voor deze koppels. En soms moet ik het vaker aanpassen maar ervaring helpt. Ik weet goed hoe dingen uit zullen pakken, hoe ingrediënten werken en wat het betekend voor de smaak. Tuurlijk zal een vegan cake anders smaken dan een reguliere cake maar het verschil zal soms niet eens noemenswaardig zijn. Ik heb het wel eens uitgeprobeerd en dan pas achteraf vermelden dat het vegan is. De verbazing op de gezichten is dan echt hilarisch! Gelukkig veranderd langzaam ook de samenleving, mensen staan steeds meer open voor andere smaken en recepturen en als je het niet eens vermeld, zal er waarschijnlijk ook niemand iets van zeggen.

Hoe zien de trends op wedding cake gebied er voor de komende periode eruit?
Ik zie op dit moment graag strakke cakes met texturen, mixen van verschillende smaken en kruiden. Moderne taarten met ontraditionele vormen zoals rechthoek of hexagon. Afgewerkt met botercreme of ganache. Metallic kleuren of accenten zijn nog steeds onwijs populaire bij de industriële / boho bruiloften (hou ik persoonlijk ook erg van, het laat echt een taart shinen). Beton cakes zijn ook erg in opkomst dus ook stoere cakes met het zachte van echte bloemen.

Heb jij nog tips en trics voor soon to be weds die het hoofdstuk van de taart kiezen gaan aansnijden?
Kies de juiste bakker! Deze kan jullie taart uniek maken zoals jullie als bruidspaar ook zijn. Bedenk welke smaakcombinaties jullie lekker vinden, welke geuren spreekt jullie aan. Denk met al je zintuigen, dan krijgen jullie de taart die helemaal bij jullie past! Voor het aansnijden, snijd een stuk af, geef elkaar een hap en laat de locatie de rest regelen

1ste foto Door Danny Fotografie
2de foto Lieneke Smid Fotografie
3de foto Odiza Fotografie
4de en 5de foto Isis Sturtewagen Photography