Ceremoniemeester, Ceremoniespreker?

Om jullie mooiste dag tot een mooi einde te brengen hebben jullie best wat leveranciers nodig. Soms kan er wat verwarring bestaan over welke leveranciers je nodig hebt, zeker als de namen op mekaar lijken. Ceremoniemeester of ceremoniespreker? Hoe ziet het takenpakket van beide eruit? Let´s find out welke dienst wat juist inhoudt! 

Ceremoniespreker ; 
Een ceremoniespreker geeft jullie ceremonie inhoudelijk vorm. Jullie lovestory is de inspiratie en rode draad doorheen de ceremonie. Met woorden, persoonlijke touches, leuke details en grappige anekdotes worden de gasten meegenomen in jullie liefdesverhaal. Jullie verhaal wordt tot leven gewekt en tastbaar gemaakt door de ceremoniespreker. Als bruidspaar gaan jullie samen met de ceremoniespreker kijken naar wat jullie belangrijk vinden en wat jullie graag willen verwerken in jullie ceremonie. 
Hoe een ceremonie eruit komt te zien is heel variërend, van symbolisch naar niet- religieus of misschien net wel religieus? De mogelijkheden voor jullie ceremonie zijn oneindig.
Maar kies vooral iemand waarmee je een klik hebt! 

Ceremoniemeester ; 
Een ceremoniemeester stelt het draaiboek op en zorgt dat alle laatste details in orde zijn. Op de dag zelf zorgt deze persoon ervoor dat alles in goede banen wordt geleidt en iedereen weet waar en wanneer ze worden verwacht. Als ceremoniemeester ben je ook een beetje de steun en toeverlaat van het bruidspaar. De door jullie gekozen ceremoniemeester wordt jullie wingman, altijd discreet aanwezig maar toch in full controle over alles wat er aan het gebeuren is.
De ceremoniemeester is het aanspreekpunt voor gasten en leveranciers . Maar meestal ook de partner in crime voor sneaky getuigen die toch hebben besloten een surprise te voorzien.
Tijdens de gesprekken met jullie ceremoniemeester worden alle taken en verwachtingen besproken. 
Kies ook hier weer iemand waar jullie een klik mee hebben en op dezelfde golflengte zitten! 
 

Psst! Deze foto is van enkele jaren geleden, toen ik op een conferentie de taak als ceremoniemeester op mij nam. Toen deze foto is genomen had ik net aan iedereen gevraagd om plaats te nemen.

Psst! Deze foto is van enkele jaren geleden, toen ik op een conferentie de taak als ceremoniemeester op mij nam. Toen deze foto is genomen had ik net aan iedereen gevraagd om plaats te nemen.